Christina “Kicki” Larsson

(Eller Kris-Kicki som vi i Kattsnackspodden har döpt om henne till)

 

Som kattägare sedan barnsben har Kicki samlat på sig lång erfarenhet, ett stort intresse och mycket kunskap inom ämnet katt. Att katter är en stor passion i hennes liv är ingen överdrift.

Genom sin tid som kattägare har Kicki har haft både huskatter, raskatter, innekatter och utekatter (Även några oplanerade kullar på det fria 80-talet).

Christina “Kicki” Larsson – Kattnörd som har svar på det mesta rörande katter:)

Vid bortgången av Kickis älskade huskatt Mixi upptäckte hon att dock att den där långdragna förkylningen plötsligt gav vika och insåg då att hon var överkänslig mot katter. Detta blev då starten för Kickis karriär och intresse för raserna Devon Rex och Spynx, två raser som påstås vara mer allergivänliga än andra.

I samband med detta ökade också intresset för avel och Kicki blev en frekvent deltagare i olika kurser rörande detta. 2011 skickades ansökan om stamnamn in och 2012 kom första kullen.

Det har blivit en kull med Sphynx katter då de idag lutar sig tillbaks och njuter av pensionen men uppfödningen av Devon Rex pågår än idag.

I övrigt är Kicki ordförande i Nordiska Rexringen samt styrelsemedlem i Järva Kattklubb.

Kickis stora intresse inom kattvärlden (finns det någon annan värld?) är fortbildning och kunskap med fokus på hälsa.

“Jag älskar att gå på kurser, föreläsningar och seminarium och låta kunskapsträdet växa. Så nu hoppas jag kunna lyckas förmedla denna kunskap som jag lärt mig under åren till er nya och trogna lyssnare av Kattsnackspodden”

Hälsar Kicki:)

 

 

Tillbaks till Kattsnackspoddens expertpanel