Sommarkatt

När grannen på landet har fått ett gäng svingulliga kattbebisar kan det vara svårt att låta bli att ta med en därifrån, kattungar är sjukt gulliga, det har vi ju konstaterat både en och två gånger under programmets gång.

Men det många inte verkar vara medvetna om är att katter faktiskt inte alls är så självständiga som myten säger utan att de kräver både tid och pengar. Denna tydligen enorma överraskning resulterar i att katthem blir översvämmade vid sommarens slut eller att katter sorgligt nog hittas med alla dess tillhörigheter vid en vägkant.

Så här i sommarens slutskede är det lämpligt att ta upp det kända -och tillika tragiska fenomenet sommarkatt.

Vi snackar om vad sommarkatt innebär och hur det kommer sig att det finns så många hemlösa katter. Handlar det om okunnighet eller ligger det något mer bakom det.

Vi spånar också på lösningar så som chip, gps och kastrering för att minska sommarkattsfenomenet sam vad man bör göra om man träffar en katt man misstänker kanske har kommit bort sig eller är hemlös.

 

Här hittar ni veckans avsnitt, Sommarkatt!

Du kan även lyssna på vårt avsnitt om kattmat på: itunes, spotify, soundcloud, podcaster, acast och youtube. Sök bara på Kattsnackspodden:)

 

Medverkande:

Sam Laufer

Aylen Bertlin

Christina Larsson

Publicerades 2018-09-17

 

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!