Kattens signaler och kroppsspråk

 

Katter kommunicerar till stor del genom signaler och kroppsspråk, att förstå sin katt är såklart super viktigt men inte alltid så lätt. Katter visar t ex sällan att de mår dåligt eller att de har ont men berättar mer än gärna att du tagit lite för lång sovmorgon eller att du är lite sen fram med frullen.

Att katter alltså tydligt visar ett visst missnöje med dig som betjänt men inte för hur den egentligen mår gör att du även behöver vara extra uppmärksam på om vissa beteenden förändras hos din katt. Detta kan vara en signal på att någonting inte står helt rätt till med kattens välmående eller bara att du placerat kattlådan på ett felaktigt sätt den senaste gången du storstädade.

Till det här avsnittet har vi tagit hjälp av Christina Larsson som guidar oss igenom kattens signaler och kroppsspråk, vi lär oss vad olika beteenden kan betyda, vad vi ska vara extra uppmärksamma på och hur vi ska agera när vi upptäcker att våra fyrbenta familjemedlemmar försöker att berätta något för oss.

 

Lyssna här http://kattsnackspodden.libsyn.com/kattens-signaler-och-kroppssprk

Du kan även lyssna på vårt avsnitt om kattmat på: itunes, spotify, soundcloud, podcaster, acast och youtube. Sök bara på Kattsnackspodden:)

 

Medverkande:

Sam Laufer

Aylen Bertlin

Christina Larsson

Sändning 2018-02-25

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!