Sammanföra två katter

Det sägs ju att katter som lever större delen av sina liv inomhus bör ha en kattkompis för att inte känna sig ensamma om dagarna. Men bara för att du råkar tro att du vet vad som är bäst för din katt så är det ju inte alls så att själva katten håller med. Att sammanföra två egoister under samma tak är inte alltid så enkelt som man kanske hade hoppats och din redan inneboende snyltare kanske inte alls tar emot den nyanlände med öppna tassar.

En av de vanligaste frågorna vi får till Kattsnackspodden är hur man gå tillväga för att sammanföra två katter i hemmet. En fullt relevant och viktigt fråga tycker vi då denna process kan få konsekvenser för alla inblandade under lång tid framåt.

Detta avsnitt handlar om att sammaföra två katter och Christina Larsson ger oss tips och trix för hur en sådan introduktion kan gå till. Vi tittar på allt ifrån hur lång tid det kan ta, vad man bör vara uppmärksam på till hur du kan göra i ditt hem för att underlätta en sammanföring.

Vi kikar också på om det finns matchingar som kan vara lämpligare än andra. T ex om kombination av kön eller ålder kan påverka processen.

 

Att sammanföra två katter lyssnar du på här!

Du kan även lyssna på vårt avsnitt om kattmat på: itunes, spotify, soundcloud, podcaster, acast och youtube. Sök bara på Kattsnackspodden:)

 

Medverkande:

Sam Laufer

Aylen Bertlin

Christina Larsson

Publicerades 2018-09-17

 

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!