Kastrering

 

Att konstant va omgiven av små kattungar är säkert en dröm för många av oss kattmänniskor där ute, i alla fall i teorin. Men ska vi vara realistiska och ärliga så skulle det förmodligen sluta i utbrändhet och ett totalt kaos.

Att kastrera sin katt blir som en garanti på att man inte hamnar i en sån situation och kanske den självklaraste anledningen till att många väljer just kastrering. Men vad finns det mer för fördelar med att kastrera sin katt, varför gör man det och hur känner själva katten inför att gå det här ödet till mötes?

I veckans avsnitt av Kattsnackspodden snackar Sam och Aylen kastrering tillsammans med den senaste medlemmen i expertpanelen, Ronja Wicksell Tauber som till vardags arbetar som djurvårdare på Anicura.

Vi tittar närmare på fördelarna med kastrering, hur katten reagerar på en kastrering, eventuella komplikationer som kan uppstå, hur man förbereder sig och hur processen går till.

 

Lyssna på avsnittet kastrering här! 

Du kan även lyssna på vårt avsnitt om kattmat på: itunes, spotify, soundcloud, podcaster, acast och youtube. Sök bara på Kattsnackspodden:)

 

Medverkande:

Sam Laufer

Aylen Bertlin

Christina Larsson

Publicerades  2018-02-19

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!