Gustav, avel och uppfödare

Att skaffa katt innebär inte längre att bara plocka hem en kattunge från grannen. Det blir allt mer populärt att skaffa avelskatter och idag tittar man på katter lite på samma sätt som när man ska köpa en bil. Man vill helt enkelt ha en katt som ska passa en själv och ens tillvaro. Kanske en allergivänlig katt för den allergiske, eller en keligare katt för den sällskapssjuka.

Men är alltid en avelskatt riskfritt, vad kan gå snett och vad bör man kolla upp innan man skaffar en avelskatt? Säsongens första avsnitt är tillägnad våran Gustav och handlar om avel och uppfödare.

Ämnet för säsongspremiären av Kattsnackspodden är inte det mest upplyftande men dock så viktigt. Under sommaren förlorade vi vår älskade Gustav som gick bort i Lymfom och mycket pekar på att en mindre bra hantering från uppfödarens sidan kan ligga till grund för denna tragiska utgång.

I dagens avsnitt pratar vi om uppfödare, vikten av att uppfödning av katter sköts på ett bra och kontrollerat sätt samt vad konsekvenserna kan bli om detta missköts.

Vi diskuterar ansvar och hur kattförbund, försäkringsbolag och uppfödare arbetar med dessa viktiga frågor.

Vi pratar också om vad du som kattköpare ska kolla upp och vart ditt ansvar kommer in i denna fråga.

 

Avsnittet Gustav, avel och uppfödare hittar ni här!

Du kan även lyssna på vårt avsnitt om kattmat på: itunes, spotify, soundcloud, podcaster, acast och youtube. Sök bara på Kattsnackspodden:)

 

Medverkande:

Sam Laufer

Aylen Bertlin

Christina Larsson

Publicerades 2018-09-09

 

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!